Col·laboració amb un estudiant francès


L’estiu passat, Altiplà va rebre a un estudiant francès durant un període de 6 setmanes com a part de les pràctiques Geòmetra Expert en Valoracions.

“Em dic Hugo Salgues, sóc de França i estic al 4t any en una escola d’enginyeria especialitzada en topografia a Estrasburg, al nord-est de França. Com a part del meu currículum escolar, he de realitzar una pràctica cada estiu d’un mínim de 4 setmanes. A més, al 5è i últim any, he de convalidar 12 setmanes de pràctiques en un país fora de França.

Amb aquest propòsit, vaig escollir anar a Altiplà, una empresa de Barcelona, per a realitzar aquestes pràctiques. Vaig triar una durada de 6 setmanes per validar la meva quota de setmanes a l’estranger i aprendre el màxim de coses possibles. De fet, aquestes pràctiques m’han permès aprendre encara més sobre l’àmbit tècnic, per tenir experiència sobre el camp i per pensar sobre com es pot procedir a cada aixecament topogràfic. Això és molt important per a mi, ja que els meus cursos són gairebé completament teòrics.

Classes pràctiques

Els resultats d’aquestes pràctiques van ser molt positius per mi. De fet, em va permetre, com volia, adquirir experiència en el camp i apendre un seguit de procediments per a realitzar diferents feines tant de camp com d’oficina.

També em va permetre realitzar diverses tasques topogràfiques molt variades, amb nous instruments i programari, com ara:

 

Aquest període de pràctiques a Altiplà, ha representat un temps per a descobrir una empresa i conèixer tot l’equip de treballadors, que amb moltes ganes em van ajudar a posar en pràctica tot el coneixement adquirit a l’escola.

En resum, Altiplà és un equip multidisciplinari i unit, molt motivats amb el que fan. Tant al món laboral com a l’exterior es respira un clima molt agradable; de fet, vam realitzar una excursió, al cim del Costabona, amb tots els companys, cosa que fa que la relació que hi ha dins de l’empresa sigui més bona, fent la meva estança més agradable.”